Workshops

Horen, zien, denken en voelen…

Iedereen kan acteren! Tenminste, dat vinden wij. Tijdens onze theaterworkshops valt er van alles te beleven en laten we kinderen kennismaken met spel, inleving en beweging. Je gaat met elkaar op avontuur in de wereld van de verbeelding. Spelplezier, creativiteit en fantasie staan centraal. Verras jezelf en elkaar!

Maskers en spel (4-8 jaar)

Tijdens deze workshop worden kinderen zowel uitgedaagd een mooi masker te maken met verf en leuke versieringen, als fysiek aan de slag te gaan tijdens de spelworkshop. De workshop wordt altijd aan een thema gekoppeld, denk aan het thema ‘Boerderijdieren’ voor peuters en kleuters. Voor de wat oudere kinderen is het thema ‘Superhelden’ erg leuk. De workshop duurt gemiddeld 1,5 uur en kan gegeven worden op locatie.

Vertelpantomime (4-6 jaar) en (6-8 jaar)

In vertelpantomime vertelt de begeleider een verhaal die de kinderen met de begeleider samen uitbeelden. Daarna krijgen de kinderen allerlei speloefeningen rondom het thema van het verhaal. Denk aan verhalen over: Op reis met Pinokkio! (Lesthema: bewegen als een houten pop). Vlieg mee met Peter Pan! (Lesthema: vliegen). Ga mee naar het dierenbos! (Lesthema: verander in een (lievelings)dier. Lees hier de verschillende thema’s binnen vertelpantomime.

Theatersport (8-12 jaar)

Bij theatersport draait alles om improvisatie en spelplezier. Met zo min mogelijk gegevens bedenken de kinderen zelf welke scènes ze gaan spelen. Het verhaal wordt gevormd door eigen fantasie. De Theatersport is een actieve en interactieve workshop, dus stilzitten is er niet bij.

Workshop Acteren (8-12 jaar)

Binnen deze workshop gaan de kinderen aan de slag met dialogen. Aan de hand van deze dialogen worden scènes gemaakt waarin wordt gewerkt aan het spel, het toneelbeeld, de verbeelding maar ook technische aspecten als verstaanbaarheid en zichtbaarheid. Binnen de gegeven kaders krijgen de leerlingen zoveel mogelijk vrijheid om zelf ideeën in te brengen.

Voorstelling maken (8-12 jaar)

Tijdens deze workshop gaan kinderen de uitdaging aan om een spetterende voorstelling te maken. Theaterdocent Lora maakt voorstellingen mét en vanuit de leerlingen, in overleg kiest ze een thema/kader waarbinnen de kinderen veel vrijheid en eigen inbreng zullen hebben.