Kids 5-7 jaar

Prinsessenfeest

De prinsessen worden in stijl onthaald en omgetoverd tot echte prinsesjes. De jurkjes en accessoires worden uit de verkleedkist getrokken en dan kan het feest beginnen! Echter is er niet zo goed nieuws; de kroontjes van de prinsesjes zijn namelijk gestolen! Er zit maar één ding op, de prinsesjes moeten zelf een nieuw kroontje gaan maken. Als ze zichzelf opnieuw hebben bekroond begint een korte speurtocht met leuke vragen en opdrachten. Deze wordt ingeleid met een verhaal over een prinses wier armband brak. De speurtocht zal dan ook leiden naar de schatkist met kralen zodat ze zelf een nieuwe mooie armband kunnen maken. Om deze goed te bewaren hebben ze wel een juwelendoosje nodig, ze gaan dan ook aan de slag om een houten doosje te verven en versieren. Uiteraard moet er aan het eind van het feestje even gedanst worden zoals dat op een echt prinsessenbal ook gaat.

Cakie & kokkie

Voor de echte keukenprinsen en -prinsessen hebben we het ultieme feestje! Tijdens dit feestje gaan de kinderen aan de slag met het versieren van een keukenschortje om vervolgens als een echte kokkie de heerlijkste cupcakes te versieren. Deze worden tijdens het feestje al lekker opgesmikkeld. Tussen de activiteiten door doen we leuke groepsspelletjes met elkaar. Het feestje sluiten we feestelijk af en daar mag een echt Cakie & Kokkie certificaat natuurlijk niet bij ontbreken.

Op Sprookjestocht (theaterfeestje)

Ga mee op avontuur in sprookjesland! We worden ridders, prinsessen, draken…alle sprookjesfiguren die je bedenken kunt. In deze sprookjeswereld ontmoeten we Roodkapje, Klein Duimpje, Assepoester en vele andere sprookjesfiguren elkaar in hetzelfde sprookjesbos! Dus vergeet niet je fantasie én creativiteit mee te nemen want tijdens dit feestje duiken we de verkleedkist in en maakt ieder ook nog een eigen sprookjesbosschilderij! Dit feestje speelt zich af in Laaktheater of in Theater De Kunsthut (en kan e.v.t ook aan huis).

Ahoi Piraat!

Kapitein Kielhaal is heel verdrietig, er zijn geen piraten meer op zijn schip. Ze zijn op een onbewoond eiland blijven zoeken naar een schat of ze zijn door de haaien opgegeten. De kapitein is ten einde raad! Hij is op zoek naar nieuwe bemanning. Tijdens dit feestje maken we een stoere piratenhoed want misschien zit er wel een nieuwe piraat tussen die de kapitein goed kan gebruiken. De piraten krijgen een schatkaart en mogen zichzelf gaan bewijzen aan de hand van de opdrachten en hindernissen die ze onderweg tegen zullen komen. Een feestje voor echt stoere jongens dus!

Ballerina’s

Zoals in een echte balletstudio komen de echte ballerina pasjes aan bod. Plié, relevé, chassé en draaien maar. Uiteraard kunnen hierbij de tutu’s niet ontbreken. Om ervoor te zorgen dat de ballerina’s nog fraaier zullen gaan dansen, mogen ze aan de slag met het verven van een danslint. Ook gaan ze een 3-d balletschilderij maken die ze thuis vol trots in hun kamer kunnen ophangen. Als echte ballerina’s doen we tot slot de mooie balletdans en zwieren we rond met de zelfgemaakte danslint. Een echt ballerina certificaat mag natuurlijk niet ontbreken aan dit feestje.

Magische heksen

Een heksenfeestje mag best een beetje spannend zijn en vooral betoverend. Eens kijken of de heksjes slim genoeg zijn om de speurtocht met rare raadsels en opdrachten goed uit te voeren. Echter kunnen ze natuurlijk niet aan de speurtocht beginnen voordat ze een eigen heksenhoed hebben gemaakt. De speurtocht leidt uiteindelijk naar de heksenketel waar we het feestje afsluiten met de heksendans. Als de heksjes goed met elkaar hebben samen gewerkt en alle vragen en opdrachten goed hebben beantwoord en uitgevoerd, krijgen ze het ware heksendiploma mee naar huis.

Indiaantje

Wat weten we allemaal over Indianen? We weten in ieder geval dat ze al lang bestaan en vandaag de dag nog steeds leven. Indianen hebben wijze lessen en zien er heel bijzonder uit. Tijdens dit feestje gaan we mooie indianentooien maken en dansen in een kring. Van stokjes maken we een kleine tipi welke we gaan versieren met textielstiften en stukjes stof. Dit feestje is een waar avontuur waar we nog meer over de Indianen te weten komen en ook bij dit feestje krijgen de kinderen een waar Indianen certificaat mee naar huis.

Textiel pimpen

Is het weer tijd om bijna terug te gaan naar school? Dan is textiel pimpen een super leuk feestje want je gaat gegarandeerd super cool naar school. We kunnen rugtasjes pimpen, etuis, gym- of zwemtassen… noem maar op! Een feestje om lekker gezellig met je vriendjes bezig te zijn en ondertussen lekker te kletsen.